Kalabrijská řetězová klobása - Kalabrijské uzeniny
Salsiccia je jedním z nejpopulárnějších uzenin v Itálii, zejména v Kalábrii, kde se vyznačuje jasně červenou barvou a pikantností. Vyrábí se výhradně z plece a břišní části prasete, k nimž se přidává sádlo, vše je mleté zvlášť a poté smícháno dohromady s přidáním typických koření kalábrijských uzenin, jako jsou pepř, chilli a divoký fenykl. Směs se plní do střívek a ručně svazuje, aby vytvořila klasickou "provaz salsiccia". Zrání v prostředí s kontrolovanou vlhkostí a teplotou po dobu minimálně 45 dnů. Doporučuje se jako předkrm a jako ingredience do hlavních jídel (např. zapečené těstoviny).
Kategorie: Uzeniny Kalábrijské
VÁHA: 300/350
Hmotnost: 0.300 kg
Ingredience: Vepřové maso, sůl, přírodní aromata a koření
Cukry: dextroza a sacharóza
Antioxidanty: E301
Konzervanty: E250-E252